راهنما ثبت نام سامانه مودیان و مراحل راه اندازی سامانه مودیان زرین

سامانه مودیان

● جهت ثبت‌نام و ارسال صورت حساب‌های خود به صورت الکترونیکی باید مراحلی را طبق این نوشته انجام داده،در صورتی که مراحل را انجام دهید میتوانید صورت حساب‌های الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال فرمائید.

مرحله اول

● خلاصه فرایند ثبت‌نام الکترونیک در نظام مالیاتی

1- پیش ثبت‌نام الکترونیک: نقطه شروع فرایند ثبت نام الکترونیک مرحله پیش ثبت نام می باشد. در این مرحله اطلاعات پایه ای از شما دریافت می شود. در ادامه پس از تکمیل اطلاعات درخواستی و فشردن کلید تایید نهایی وارد مرحله بعدی خواهید شد. …چنانچه تا هفت روز اطلاعات خود را تایید ننمایید پرونده ایجاد شده به صورت خودکار حذف خواهد شد.
2- صحت سنجی اطلاعات: در این مرحله بخشی از اطلاعات ثبت شده شما در مرحله پیش ثبت نام از منابع مختلف سازمانی استعلام و بررسی شده و صحت آن مورد آزمون قرار خواهد گرفت. چنانچه به هر دلیل در اطلاعات مغایرتی یافت شود، موضوع با پیامک به شما اطلاعات داده شده و شما مجدد باید وارد سامانه پیش ثبت شده و مرحله یک را تکرار نمایید.
3- تولید و ارسال اطلاعات کاربری: چنانچه اطلاعات اولیه پیش ثبت نام شما مورد تایید سازمان قرار گیرد برای شما یک نام کاربری و کلمه عبور ایجاد خواهد شد. این اطلاعات به صورت پیامک روی شماره تلفن همراه ثبتی شما ارسال خواهد شد. باید دقت داشت اطلاعات کاربری محرمانه بوده و مسئولیت سوء استفاده از آن برعهده شما خواهد بود.
4- ثبت نام الکترونیک: پس از دریافت اطلاعات کاربری شما باید وارد سامانه ثبت نام شوید. پس از ورود باید اطلاعات تکمیلی در خصوص بنگاه اقتصادی خود را در فرم های این سامانه تکمیل نمایید. همچنین می توانید اطلاعات پایه که در مرحله ثبت نام ثبت کرده اید ویرایش نمایید. در نهایت پس از تکمیل همه اطلاعات خواسته شده کلید تایید نهایی را فشار دهید.

● نکات مهم قبل از شروع فرایند ثبت نام الکترونیک

• ثبت نام الکترونیک و در نهایت تخصیص شماره اقتصادی از طرف سازمان امور مالیاتی کاملا رایگان صورت می پذیرد و هرگونه درخواست وجوه به عنوان این سازمان از این بابت غیر قانونی است.
• اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیات های مستقیم (و کلیه اصلاحیه های بعدی) مکلفند نسبت به ثبت نام در نظام مالیاتی کشور اقدام نمایند.
• صاحبان مشاغل مکلف به ثبت نام، می بایست برای هر واحد شغلی یا برای هر محل، جداگانه در نظام مالیاتی ثبت نام نمایند.
• تبصره: چنانچه صاحبان مشاغل بر اساس مجوز صادره از طرف مراجع ذی صلاح، بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند، برای تمامی این محل ها فقط یک ثبت نام صورت خواهد گرفت و بنابر اعلام مودی یکی از این محل ها، به عنوان محل اصلی فعالیت مشخص و سایر محل ها به عنوان شعبه منظور خواهد شد. در صورت عدم انتخاب مودی، تعیین محل اصلی فعالیت به تشخیص سازمان خواهد بود.

تبصره: چنانچه صاحبان مشاغل در یک محل بیش از یک فعالیت شغلی داشته باشند، مکلف به یک ثبت نام برای کلیه فعالیت های شغلی محل مذکور می باشند.
• تبصره: در مورد کارگاه ها و واحد های تولیدی که نوع فعالیت آنان ایجاد دفتر یا فروشگاه در یک یا چند محل دیگر را اقتضاء نماید، مودی می تواند برای کلیه محل های مذکور یک ثبت نام به نشانی که به عنوان محل اصلی فعالیت اعلام می نماید ، انجام و یک فقره اظهارنامه برای کلیه درآمدهای حاصل از فعالیت های خود تسلیم نماید. در این صورت برای مودی مزبور یک پرونده به نشانی که اعلام می نماید، تشکیل می شود.
• مشاغلی که به صورت مشارکت مدنی اعم از قهری یا اختیاری اداره می شوند، به عنوان یک مودی در نظام مالیاتی ثبت نام خواهند شد. صاحبان مشاغل مذکور مکلفند در زمان پیش ثبت نام، اطلاعات مورد نیاز کلیه شرکاء و نسبت سهم هر شریک را اعلام نمایند.
• مشمولین ثبت نام مکلفند هر گونه تغییرات از جمله انحلال، تعطیلی فعالیت، تغییر نام ، تغییر شغل، تغییر نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی و یا بالعکس ، تغییر شرکاء (اختیاری یا قهری) و یا سایر موارد را حداکثر ظرف مدت دو ماه از تاریخ انجام یا وقوع تغییرات به سازمان اعلام نموده و یا ثبت نام جدیدی انجام دهند.
• صاحبان مشاغل مشمول ثبت نام مکلفند مادامی که برای آنها شماره اقتصادی جدید صادر نشده است، حسب مورد از شماره ملی، شناسه مشارکت مدنی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی استفاده نماید.
• تبصره: شناسه ملی ویژه اشخاص حقوقی به عنوان شماره اقتصادی منظور شده و مودی مکلف است از آن در کلیه معاملات خود استفاده نماید.
• اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی موضوع ماده 16 قانون مالیات بر ارزش افزوده، مکلف به رعایت الزامات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی و ثبت آن در سامانه مودیان می باشند.
• از الزامات عضویت در سامانه مودیان و تخصیص کارپوشه، وجود ثبت نام تکمیل شده در سامانه ثبت نام الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
• در این راستا به کلیه اشخاص حقوقی که قبلا در نظام مالیاتی ثبت نام و مراحل ثبت نام الکترونیکی را تکمیل نموده اند، کارپوشه تخصیص داده شده است و نیازی به ثبت نام مجدد در سامانه ثبت نام الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور یا سامانه مودیان نمی باشد.

مرحله دوم

ثبت‌نام در سامانه دریافت امضای الکترونیکی

● پس از ورود به سایت www.gica.ir بر روی گزینه درخواست صدور گواهی الکترونیکی، کلیک کنید:
● در صفحه جدیدی که باز می‌شود بر روی دکمه”ثبت‌نام” که با رنگ آبی در پایین صفحه نمایش داده شده است کلیک کنید:

1.1 پس از کلیک بر روی دکمه ثبت‌نام، صفحه جدید باز می‌شود که در این صفحه باید مراحل احراز هویت، دریافت رمز یکبار مصرف و تکمیل اطلاعات را انجام دهید. ابتدا اطلاعات هویتی خؤودتان را وارد کنید و بر روی دکمه “مرحله بعد” کلیک کنید:

1.2 در زبانه “دریافت رمز یکبار مصرف” باید رمز یکبار مصرفی که به گوشی همراه شما ارسال می شود را وارد کنید و بر روی “مرحله بعد” کلیک کنید:

1.3 در زبانه “تکمیل اطلاعات” مشخصات به انگلیسی ثبت و تصویر کارت ملی ارسال شود و همچنین رمز عبور خودتان را برای ورود به سامانه دریافت امضای الکترونیک تعیین کنید. در نهایت با کلیک بر روی دکمه “ثبت نام” فرایند ثبت نام شما در این سامانه تکمیل می شود:

1.4 پس از کلیک بر روی دکمه “ثبت نام” وارد صفحه زیر می شوید که در این صفحه نام کاربری شما نشان داده می شود:

1.5 در صفحه بالا بر روی دکمه “بازگشت به صفحه اصلی و ورود کاربران” کلیک کنید تا با استفاده از نام کاربری و رمز عبوری که در مرحله قبل تعیین کرده‌اید بتوانید وارد حساب کاربری خودتان در سامانه صدور گواهی امضای الکترونیک بشوید و درخواست صدور گواهی امضای الکترونیک یا همان CSR را ثبت کنید.

1.6 ثبت درخواست گواهی الکترونیکی : پس از اینکه در سامانه نامبرده شده حساب کاربری خودتان را ایجاد کردید می‌توانید درخواست گواهی الکترونیکی را ثبت کنید. برای این کار، ابتدا باید وارد حساب کاربری خودتان بشوید. برای ورود به حساب کاربری باید در قسمت راست صفحه زیر بر روی “ورود متقاضیان امضای الکترونیک” کلیک کنید:
در صفحه جدید در قسمت راست صفحه و در منوی اصلی بر روی “ثبت درخواست گواهی الکترونیکی” انتخاب کنید و بر روی گزینه “ثبت درخواست گواهی از طریق CSR” کلیک کنید:

1.7 در این صفحه اگر گزینه “ثبت درخواست گواهی” را انتخاب کنید باید پس از دریافت گواهی امضای الکترونیک به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و توکن گواهی امضای الکترونیک را دریافت کنید.

اما با انتخاب “ثبت درخواست گواهی از طریق CSR ” دیگر نیازی به دریافت توکن گواهی امضای الکترونیکی نخواهید داشت.
در صفحه جدیدی که باز می‌شود باید مشخص کنید که چه نوع گواهی امضای الکترونیکی می‌خواهید. در این صفحه سه نوع گواهی مشخص شده است: متقاضی وابسته به دولت، متقاضی وابسته به غیر دولت و متقاضی مستقل. شرکت‌ها عموماً باید گزینه سوم یعنی “متقاضی مستقل” را انتخاب کنند.

1.8 همان‌طور که در عکس می‌بینید، پس از انتخاب متقاضی مستقل، دو گزینه برای شما ظاهر می‌شود که گزینه اول گواهی الکترونیکی با اعتبار یک‌ساله صادر می‌کنید و گزینه دوم، گواهی با اعتبار دو ساله صادر می‌کند.

 در مقابل هر کدام از این گزینه‌ها می‌توانید مبلغی که باید برای دریافت این گواهی‌ها پرداخت شود را مشاهده کنید. پس از انتخاب یکی از این گزینه‌ها باید بر روی دکمه پیش ثبت‌نام در قسمت چپ پایین صفحه کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی گزینه “پیش ثبت‌نام” می‌توانید صفحه زیر را ببینید که در این صفحه هزینه‌ای که باید پرداخت بکنید و درگاه پرداخت موردنظرتان را باید انتخاب کنید.

 

1.9 پس از پرداخت هزینه صدور گواهی امضای الکترونیک به صورت آنلاین، می‌توانید در قسمت منوی اصلی بر روی “لیست درخواست‌های صدور گواهی” کلیک کنید تا تمام درخواست‌هایی که برای صدور گواهی الکترونیک ثبت کرده‌اید به شما نمایش داده شود. همانطور که در عکس زیر می‌بینید، در جدول که پایین صفحه قکد رهگیری، نوع گواهی، تاریخ ثبت درخواست و وضعیت گواهی مشخص شده است.

1.10 مهم‌ترین اطلاعاتی که شما به آن نیاز دارید کد رهگیری است که هم در این جدول نشان داده شده و هم به صورت پیامکی برای شما ارسال می‌شود. 

در صورتی که در مراحل قبلی بر روی گزینه “ثبت درخواست گواهی” کلیک کرده باشید باید پس از دریافت کد رهگیری به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید و توکن حاوی امضای الکترونیک را از آنها دریافت کنید.
البته توجه داشته باشید که همه دفاتر پیشخوان امکان ارائه توکن امضای الکترونیک را ندارند. برای اطلاع از لیست دفاتر پیشخوانی که می‌توانید برای تحویل توکن انتخاب کنید، باید بر روی گزینه “لیست دفاتر ثبت نام” در قسمت منوی اصلی کلیک کنید.

مرحله سوم

دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی از طریق سایت my.tax.gov.ir

مراحل دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی چیست؟

● ورود به کارپوشه درسامانه مودیان
● ورود به بخش عضویت
● انتخاب گزینه درخواست شناسه یکتای حافظه مالیاتی
● تعیین نحوه ارسال صورتحساب
● تعیین کلید عمومی در صورت الزام
● تعیین شعب مرتبط با شناسه یکتا
● تخصیص ابزار پرداخت با شناسه یکتا (اختیاری)
● ثبت اطلاعات حافظه مالیاتی و پایانه فروشگاهی (اختیاری)
● مشاهده اطلاعات ثبت شده و تایید آن

مرحله چهارم

دریافت شناسه کالاها و خدمات از طریق سایت stuffid.tax.gov.ir

● مودیان می‌توانند برای دریافت آخرین فهرست‌های شناسه عمومی کالا، به سامانه شناسه کالا و خدمات سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی stuffid.tax.gov.ir مراجعه کنند. همچنین اشخاص باید به این نکته توجه داشته باشند که شناسه عمومی کالا توسط مودیان و فعالین اخذ نمی‌شود و متفاوت از فرآیند دریافت شناسه اختصاصی کالا است.

مرحله پنجم

ارسال اطلاعات به سامانه مودیان از طریق نرم افزار حسابداری زرین

مراحل ارایه اطلاعات در سامانه مودیان زرین به سازمان مالیاتی:

● ورود اطلاعات مربوط به مشتریان شامل کد ملی یا اقتصادی
● ورود اطلاعات شناسه برای کالا و شناسه های خدمات
● مدیریت فاکتورهای ارسالی به سامانه و دارای واحد شرایط ارسال
● ارسال انتخابی بر اساس فیلتر های تاریخ و مشتریان و فاکتورهای رسمی مورد تایید
● امکان استعلام هر یک از فاکتورهای ارسال شده به سامانه
● گزارش تجمیعی از فاکتورها و وضعیت انها در سامانه مودیان